4x interieur op Ibiza: van kringloop tot Eric Kuster

Ibiza en interieur. Hierbij denk je waarschijnlijk aan lichte natuurtinten en natuurlijke materialen. Of misschien denk jij juist aan heel veel uitgesproken felle kleurtjes. Het Ibiza sfeertje is ongrijpbaar, op alle fronten. Een mengelmoes van culturen. En dus ook van stijlen. Van sjiek tot kleurrijk, van puur natuur tot bombastisch. En dat zie je ook terug in interieur. 1 ding hebben ze allemaal gemeen: het is altijd een lust voor het oog. Hieronder vind je een lijstje van hotspots op het gebied van interieur die je niet mag missen. Om inspiratie op te doen of om leuke souvenirs te kopen. Toch maar een extra koffer bij boeken dus.

Kleurrijk SLUIZ.

Vintage interieur shoppen bij AL-TROC

Hou je van tweedehandswinkels? Dan is AL-TROC iets voor jou. Lekker struinen door ruim 3 hallen (!) vol vintage. Je voelt je net een schatzoeker. Van meubels en gitaren tot sieraden en servies. Je vindt hier werkelijk van alles. Tegen leuke prijsjes. Ook niet onbelangrijk. AL-TROCK ligt pal langs de hoofdweg van Santa Gertrudis de Fruitera naar Ibiza-stad, maar laat je vooral niet afschrikken door de buitenkant. De echte pareltjes vind je binnen. 

SLUIZ. Insta-rieur

Een begrip op Ibiza! 6000 m2 aan kleurrijk interieur en fashion met humor en vooral ook 100% Instagram-waardig. Maar dan ook écht Instagram-waardig. Je blijft foto’s maken en kijkt je ogen uit. SLUIZ. moet je gewoon meemaken. Het begint zodra je de afslag neemt naar het grote blauw pand waar je niet omheen kunt. Zie ik dat nou goed? Hangen er nou koeien in de bomen? Zelfs parkeren is hier een belevenis op zichzelf.  Want parkeer je bij de hookers? Of kom je er gewoon openlijk voor uit dat je small boobies hebt? De stoute kabouters bij de entree houden het allemaal strak in de gaten.

In het SLUIZ. restaurant kun je uitpuffen van je shopsessie. Verwen jezelf met een megalekker taartje en een kop koffie tussen de opgezette dieren. Ja echt. Poppen aan het plafond, saxofoon spelende bevers. Komt dat zien mensen. Geloof me: je zult er geen spijt van hebben. Hooguit een lege portemonnee. Een extra tip van mij om die schade te beperken: sla de outlet niet over. Ik scoorde een waanzinnig gave jurk voor een prikkie!

Happinez Ibiza: interieur met Hollandse roots

Onderweg naar Sant Josep moet je echt even stoppen bij deze concept store, gewoon omdat je er gegarandeerd blij van wordt. Happinez Ibiza is een heerlijke verzameling van gave interieur musthaves, kleding, sieraden en skincare. Het assortiment wisselt regelmatig en is met zorg samengesteld door de Nederlandse eigenaresse Merel. De winkel is groot en staat lekker vol, dus neem vooral je tijd. Heb je die niet dan kun je ook alvast online rondneuzen in de webshop en je bestelling afhalen in de winkel (of bij je thuis laten bezorgen). Let wel even op de openingstijden, want Happinez Ibiza is meestal op zaterdag gesloten.

Ben je zo lucky dat je een huis op Ibiza hebt? Dan komt Happinez Ibiza graag bij je langs voor een gratis (het eerste uur) interieur-advies om je paleisje in te richten. 

Eric Kuster: elegantie op Ibiza

Als je een beetje interieur liefhebber bent ken je deze man vast: Eric Kuster. Hij staat bekend om zijn exclusieve interieur ontwerpen vol glamour en elegantie. En dat is precies de sfeer die je voelt zodra je door de glazen schuifdeuren zijn showroom op Ibiza binnenstapt. Hij maakt menigeen BN’er blij met zijn interieurs, denk aan Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wendy van Dijk. Beide niet onbekend op het Spaanse eiland. 

Het strakke kleurenpalet van zwart, wit, grijs, metallic gecombineerd met bruine, aubergine paarse tinten straalt luxe en rust tegelijk uit. Strakke elementen gecombineerd met natuurlijke materialen als edelstenen en grove houten tafels. Dat is Eric Kuster. Je kijkt je ogen uit. Op zijn website wordt deze Ibiziaanse showroom niet vermeld, maar hij is er wel degelijk en je vindt hem hier.

Esther

Esther